علی یکشنبه 12 دی 1395 04:29 ق.ظ نظرات ()
Image result for e vitamin
ویتامین ای
جزو ویتامینهای قابل حل در چربی است و خانواده توکوفرولها را گرد هم آورده است.
آلفا توکو فرول فعالیتی آنتی اکسیدانی دارد و از جالبترین نوع توکوفرولها است.
از جمله باقی آنها میتوان به بتاتوکوفرول، گاماتوکوفرول و دلتا توکوفرول اشاره کرد.

Image result for e vitamin
ویتامین ای
جزو ویتامینهای قابل حل در چربی است و خانواده توکوفرولها را گرد هم آورده است.
آلفا توکو فرول فعالیتی آنتی اکسیدانی دارد و از جالبترین نوع توکوفرولها است.
از جمله باقی آنها میتوان به بتاتوکوفرول، گاماتوکوفرول و دلتا توکوفرول اشاره کرد.
ویتامین ای
در روغنهای گیاهی مثل روغن بادام، دانه گندم، زرده تخم مرغ و به مقدار کمتر در میوهها و سبزیها یافت میشود.
ویتامین ای
میتواند از ما در برابر آثار مضر رادیکالهای آزاد که به طور طبیعی حین فعالیتهای طبیعی بدن یا دراثر مواجهه با عوامل محیطی مثل اشعه های ماورای بنفش یا آلودگی به وجود میآیند، دفاع کنند.

Image result for e vitamin
خاصیت آنتی اکسیدانی:
 ویتامین ای
روند پیری پوست را کند کرده و از غشای سلولی که از اسیدهای چرب اشباع نشده پلی ساخته شده اندو نسبت به اکسیداسیون بسیار حساساند،محافظت میکند.
خاصیت ضد التهابی:
ویتامین ای
خاصیت مرطوبکنندگی: ویتامین ای با مقاوم کردن قشر نازک هیدرولیپیدی پوست را مقاوم کرده و رطوبت آن را حفظ میکند.
محرک حرکات زیرپوستی:
ویتامین ای
با تحریک سلولهای رگهای خونی سبب افزایش حرکت زیرپوستی میشود و به عبارتی خون را زیر پوست به جریان می اندازد.

Image result for e vitamin fruits and vegetables
ویتامین ای

در محصولات گیاهی یافت فقط به وسیله ی گیاهان تولید می شود؛ بنابراین دروهله ی اول ویتامین می شود و غنی ترین منبع غذایی آن،روغنهای گیاهی خوراکی می باشند.
این روغنها حاوی همه ی همولوگهای آلفا،بتا، گاما و سیگماتوکوفرول در مقادیر مختلف هستند:
فرم طبیعی ویتامین ای بیشتر در روغن جوانه ی گندم، روغن گلرنگ و روغن آفتابگردان وجود دارد. روغن ذرت و روغن سویا حاوی مقادیر بیش تر گاما توکوفرول به اضافه ی مقداری توکوترینول است. روغن دانه ی کتان و روغن پالم حاوی آلفا و سیگما توکوفرول به مقدار مساوی است. علاوه بر این، روغن پالم حاوی
مقادیر زیاد آلفا و سیگما توکوترینول می باشد.
دانه های فرآوری نشدهی غلات وآجیلها منابع خوب ویتامین ای هستند.
میوهها و سبزی ها حاوی مقادیر کمتر بوده
و برخی از آنها مثل هلو و مارچوبه منابع نسبی هستند. گوشتها و به خصوص چربی حیوانی دارای ویتامین ای هستند.
ویتامین ای
در حین طبخ در آب از بین نمی رود؛ اما در طی سرخ کردن در حرارت زیاد تخریب می شود.
علائم افزایش ویتامین ای
1-سردرد
2-خستگی
3-تاری دید
علائم کمبود ویتامین ای
1-بیماری عصبی
2-بیماری چشمی
3-بیماری عروقی
آمادگی جهت آزمایش ویتامین ای
1-عدم مصرف الکل
2-ناشتا بودن